sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Loppuarvostelut osa1

Rakennus on muodostunut kodiksi 9 kuukaudessa.

Akateemisen ajattelutauon jälkeen on hyvä aika antaa loppuarvosteluja eri urakoitsijoiden osaamisesta, toiminnasta ja työn jäljestä.

Arkkitehti ja pääsuunnittelija Sankari Jarkko Niiranen onnistui työssään kiitettävästi. Hänen vahvuuksiaan olivat asiakkaan onnistunut kuunteleminen ja toiveiden kääntäminen design ratkaisuiksi. Hyvä vuoropuhelu, iloinen elämänasenne, uudet ideat ja niiden toteutuskelpoisuus olivat erinomaisia.
Jarkko jaksoi auttaa läpi projektin hyvällä vastuunotolla. Pitkäjänteisyys tulee esiin mm. pihojen aitasuunnitelmien sekä jätekatoksen kuvat on viety pieteetillä loppuun. 
 
Sähkösuunnittelija Hendell / Ari Miettinen vei ammattimaisesti KNX suunnitelman ja ohjelmistoteutuksen loppuun saakka. Valitsimme KNX suunnitteluun ja toteutukseen Arin ja varsinaiseen sähköurakointiin Jouko Niemelän. Näin jälkikäteen voisi suositella samaa perusfaktaa, jota olisi pitänyt itse myös noudattaa - tilaus yhden katon alta. Yhteistyön sujuminen olisi voinut olla hieman parempaa. Ari on vienyt hienosti ohjelmoinnin loppuun saakka ja melko kauan siinä tulee tehtyä muutoksia, kun ihan kaikkea ei ole osannut etukäteen loppuun saakka miettiä. Ari on kuitenkin kaikki pienetkin muutokset toteuttanut nopeasti. 

LVI-suunnittelijan Risto Ojalan työ on ollut erittäin hyvää. Työ painottui vahvasti vaiheeseen ennen rakentamista ja kun suunnitelma oli hyvä, niin asiaan ei ole palattu sen koommin. Pienenä vinkkinä tuleville rakentajille voisi sanoa, että LVI suunnitelman putkilinjat ja sähkösuunnittelu kannattaa ottaa sentin tarkkuudella, jos haluaa valaisinten paikat lopuksi ihan tismalleen valituille paikoille. Urakoitisijat noudattavat piirustuksia täsmällisesti ja sitten niitä putkituksia pitää siirrellä, ellei ole ollut hereillä ajoissa.  

Rakennesuunnittelija Mikko Pieviläinen onnistui erinomaisesti. Meillä oli toiveena teräksen käytön minimointi ja edullisten rakenneratkaisujen toteutus. Olen oikein tyytyväinen Mikon tapaan käydä asiat läpi. Haasteelliset avoterassi lämpimän tilan päällä, rapparistyrox seinä ja eteläsuunnan myrskypelti olivat hyviä esimerkkejä yksityiskohtasuunnittelusta. 

Vastaava mestari Tullisaaren rakennus / Jarmo Liimatainen piti hyvin asiat järjestyksessä ja antoi sellaisen luotettavuuden asioiden oikeasta etenemisestä. Jarmolla oli vastaus jokaiseen esitettyyn kysymykseen välittömästi. Vastaavan mestarin rooli on selkeästi olla tarkkailija ja oikeiden vastausten antaja. Haasteena monelle rakentajalle on osata käyttää mestaria oikealla tavalla. Oletuksena voi olla, että vastaava mestari toimiin projektinjohtajana. Nämä ovat kuitenkin 2 eri roolia. 

Näille sankareille voi kaikille antaa kiitettävän ja kehtaa suositella eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti